Vi ER BRØDRE

VI ER BRØDRE er en roman om brødrene Jens’ og Pouls opvækst i årtierne efter 2. verdenskrigs afslutning. Faren har været leder af modstandsbevægelsen i Frederikshavn og har måttet foretage nogle valg, som forfølger ham, og som han ikke kan tale om. Hans tavshed bliver det tabu, som begge sønner danser omkring.

Brødrene forsøger på hver sin måde at komme overens med farens skygge. I løbet af det tidlige voksenliv vokser begge brødres trang til at lægge det gammelkendte bag sig for i stedet at drage ud og prøve sig selv af i den store verden.

VI ER BRØDRE er en familiefortælling om fædre og sønner, om det ambivalente forhold mellem den følsomme drømmer Jens og den vrede aktivist Poul, om deres splittelse og længsel efter at gøre en forskel.

Med romanen skriver Iben Mondrup sig ind på den dramatiske, nære fortid og fokuserer på de omstændigheder, der formede den store generation af efterkrigstidsbørn, de senere forandringslystne og ofte revolutionære 68’ere, som på et utal af måder, gode såvel som mindre gode, kom til at tegne det samfund og den nation, som vi kender i dag.

Anmeldelser

En smuk og ubarmhjertig familiekrønike

Kristeligt Dagblad — læs anmeldelse

Sprogligt og fortællemæssigt elegant som bare pokker

Berlingske — læs anmeldelse

Uhyre stofmættet med et væld af detaljer

Politiken — læs anmeldelse

Fornem romankunst

Nordjyske

Et imponerende foreløbigt punktum i forfatterens ambitiøse familiehistorie

Børsen

Sanselig og gribende prosa, der bliver siddende i kroppen

Litteratursiden — læs anmeldelse

Jeg var bjergtaget fra første sætning

Litfix — læs anmeldelse