EN TO TRE – JUSTINE

Justines kolonihavehus brænder for øjnene af hende. Med branden forsvinder alle elementerne til hendes planlagte udstilling i X-rummet på Statens Museum for Kunst. I et nærliggende kolonihavehus bor billedhuggeren Vita, som netop har bedt Justine aflevere sit sæt nøgler, fordi hun har fundet en anden.   De to oplevelser ryster Justine, og romanen handler om, hvordan hun – med vold og magt – i det konkurrencebetonede og mandsdominerede miljø omkring Kunstakademiet på sin egen kantede og egensindige vis genfinder et ståsted i kunsten og i livet.

Anmeldelser

” ’En to tre – Justine’ udstiller Kunstakademiet og den danske kunstscene, men er bedst til selv at være kunst. Sprogkunst af sin helt egen slags.”

Information — læs anmeldelse

“Temmelig og overrumplende fedt! Iben Mondrup afslører sig som et heftigt glødende og pågående primalt romantalent. En gedigent glimrende, ny roman og en vildt karakterfuld, ny stemme, tak og 1000 tak for det.”

Weekendavisen — læs anmeldelse

”Der er barske vinkler, mod og glimt af poesi, når billedkunstner og forfatter Iben Mondrup griber fat om kvindens position i det konkurrenceprægede kunstmiljø.”

Berlingske — læs anmeldelse

“Man er på inciterende gyngende grund. Det er smukt, det er råt, og det er godt.”

Jyllandsposten — læs anmeldelse

“Teksten emmer af sproglig energi, og der strøs gavmildt ud med suspenseladede spor, der fastholder interessen for den kvindelige Don Juan, der insisterer på ikke at være det.”

STANDART