KARENSMINDE

Det er sommer, Bjørk er hos sine forældre, Karen og Jens, som lige er flyttet fra Grønland til Danmark for at være mere sammen med deres tre børn og børnebørnene. På Møn er de i gang med de sidste forberedelser, inden deres drøm om at skabe et hjem med bed & breakfast på den nedlagte gård „Karensminde“ er virkeliggjort. Engang stod Bjørk og hendes storebror Knut hinanden nær, men nu har han hænderne fulde i sin nye familie med kone og tvillinger. Den ældste søster Hilde vil ikke længere vise sig på gården. Efter mange års adskillelse dukker gemte og glemte, men også helt nye følelser op i familien, og genforeningen bliver snart en bumlet tur ind i familiens dyb. Midt i det hele falder Jens ned fra stigen.

Karensminde er en fortælling om den levende organisme, som en familie er. Om de bånd, der knytter mennesker sammen over tid og sted. Og om små og store begivenheder, der mærker dem for livet.

 

KARENSMINDE modtog Blixenprisen i 2017

Anmeldelser

“‘GODHAVN’ indbragte Mondrup DR’s romanpris 2015 og blev en stor læsersucces. Jeg er sikker på, at læserne vil tage lige så godt imod ‘Karensminde’. Den udforsker indlevende og følsomt, men uden føleri, familiens bånd, trygge som snærende, og skildrer sanseligt vores indvævethed i de nærmeste omgivelser, både menneskelige og landskabelige.”

Politiken — læs anmeldelse

“Kærlighed er et alt for enkelt ord til at beskrive det forhold, de tre voksne børn har til hinanden og deres forældre, de er forbundne og slider alligevel hinanden i stykker. Det er virkelig stærkt skildret […] De liv føler man sig ramt af.”

Information — læs anmeldelse

“Det smukke ved familieskildringen er, at den ikke er bastant eller moraliserende, men i stedet sanselig og musikalsk; personerne sanser og – hvad skal man kalde det – klinger sig på og fra hinanden […] Sådan. Skriver. Man. Suverænt. Dansk.”

Weekendavisen

“Iben Mondrups vidunderligt velskrevne »Karensminde« er en stærk fortsættelse af hendes prisbelønnede gennembrudsroman, »Godhavn«, om end ikke helt så barnligt naivt dobbelttydig. Samlet fremstår bøgerne som en alternativ familiekrønike over det moderne liv.”

Berlingske — læs anmeldelse

“Iben Mondrup har udviklet sig til en meget sikker romanforfatter. Der er en medrivende mørk soliditet, måske lidt a la Ida Jessen, i beskrivelsen af det lille sted på Møn og de fem mennesker, hvis skæbner krydser hinanden der i komplekse mønstre […] Det er vældig elegant, synes jeg.”

Jyllandsposten — læs anmeldelse