BJØRN – Ny bog

Tabita er på vej til Upernavik for at blive genforenet med sin mor. Hun ved ikke at hendes bror, Vittu, er i live og også befinder sig i Grønland. I Humlebæk er Tabitas adoptivfar, Berthel, ved at gøre regnskabet op i sit ægteskab med Eva. Hans liv har været defineret af den skæbnesvangre beslutning han tog om at medbringe de to grønlandske børn til Danmark. Nu vil han finde Tabita og Vittu igen.

Bjørn er tredje og sidste bind i Tabita-trilogien. En roman om at finde sin vej i livet. Om at kunne leve med de valg man træffer. Og ikke mindst om at kunne overleve de valg som andre træffer på ens vegne.

 

Anmeldelser

”Højdramatisk og dirrende intens (…) ”Bjørn” er en kraftfuld og kompromisløs roman om at gøre børn fortræd i kærlighedens navn.”

Jyllands-Posten

”Vi har med kvalificeret melodramatik af Dickens-arten at gøre (…) Det er vigtigt at fremhæve, at dér, hvor romanen for alvor og afgørende excellerer, ikke er i det nok så inderlige og indædte ramasjang, men i den detaljerige, følsomme realisme og realistiske følsomhed ind imellem melodramatikken.”

Weekendavisen

”Hun mestrer alt fra de giftige kammerspilsreplikker, når et ægteskab er ved at kæntre, til afgrundsdybe karakterer og deres rabiate handlinger.”

Femina

”Iben Mondrup er en af Danmarks allerbedste forfattere (…) og hun besidder en fintfølende psykologisk forståelse, som hun formår at omsætte til fornem litteratur.”

Berlingske

”Her er Mondrup igen driftens forfatter, og det giver sammen med den fortættede dramatiske dialog skildringen dimensioner af græsk tragedie.”

Politiken

”Iben Mondrup har med sin nu (lykkeligt!) afsluttede trilogi sat sig det mål at undersøge, hvorvidt der findes bestemte mønstre i de historier, som eksisterer i form af komplicerede og sammenflettede grønlandske og danske livsskæbner.”

Information

”(…) medrivende og ikke til at lægge fra sig, og Iben Mondrup beviser endnu en gang, at hun har en dyb og nuanceret indsigt i de uløselige dilemmaer, vi danskere har skabt.”

Midtjyllands Avis