GODHAVN

Godhavn er en lille by på Diskoøen ved Grønlands vestkyst. Her bor en dansk tilflytterfamilie med tre børn, som på hver deres måde forsøger at finde sig til rette i det lille fangersamfund. Den yngste datter, Bjørk, starter i skole, og snart mister hun den tætte kontakt til sine grønlandske venner, som skal gå i den grønlandske klasse. Den følsomme dreng, Knut, har en bedste ven, som skal rejse tilbage til Danmark. Og den ældste søster, Hilde, der er sin fars øjesten, truer familiefreden da hun bliver forelsket i drengen Johannes.

Foruden at være en fortælling om livet i Arktis med sultne slædehunde, vådeskudsulykker og små og store intriger handler Godhavn om en særlig periode i den dansk-grønlandske historie, hvor mange danske familier rejste ud for at leve på en ny måde i radikalt anderledes omgivelser – noget som ikke mindst børnene måtte lære at leve med.

Bagsidetekst:

“Nede bag huset står Knuts fars hunde i deres kæder, en flok tamme rovdyr, én førerhund, og de underordnede arbejdsdyr og tæven. Herskeren over dem alle er Knuts far, og han styrer dem med vold, ulveflokken der adlyder pisken, stokken, støvlen, kuede, krumme og krybende, og det næste øjeblik, når deres far vender sig om, grumme, glubende, sultne. Der er en mening med den orden. For hvad sker der uden? Uden deres far opløses ordenen i flokken, så er flokken herre, og børnene er bare børn.”

Tre søskende. Tre liv. Og tre vidt forskellige forsøg på at holde fast i det allermest dyrebare, når det er ved at forsvinde ud af hænderne på en.

In English here

Læs anmeldelse i Information her

Anmeldelse i Weekendavisen her

Og i Politiken her

Alt for damerne her

Berlingske her

Atuagagdliutit her

På LitteraturNu her

Hør om Godhavn i Skønlitteratur på P1 her

Læs OM i Politiken her

Uddrag fra interview i Politikens 'Salen' her (m. Lilian Munk Rösing)

Lektørudtalelse her

Og kronik om nogle af de overvejelser jeg gjorde mig i forbindelse med arbejdet på Godhavn her

Omslagsdesign og foto©iben Mondrup

 
 
https://ibenmondrup.dk/files/gimgs/th-136_rsz_h606_8_739.jpg