Jeg er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med mit publikum højt. Jeg er ikke bleg for at bruge min egen livshistorie i mine foredrag, noget som gør mine optrædener nærværende og levende. Med mit indgående kendskab til det grønlandske samfund er jeg yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde. Ønsker du at booke mig, kan det ske på ibenmondrup@gmail.com eller via ARTE-booking.

FOREDRAG 1: GODHAVN
I foredraget tager jeg publikum med til GODHAVN, en lille by på Grønlands vestkyst, og fortæller fra et barneperspektiv om en dansk udflytterfamilies hverdag i starten af 1980’erne. En hverdag som jeg, via min opvækst i Grønland, har et intimt kendskab til. Foruden at være en fortælling om livet i Arktis med sultne slædehunde, vådeskudsulykker og små og store intriger, handler foredraget om en særlig periode i den dansk-grønlandske historie, hvor mange danske familier rejste ud for at leve på en ny måde i radikalt anderledes omgivelser – noget som ikke mindst børnene måtte lære at leve med. Foredraget ledsages af billeder fra mit personlige fotoalbum.

FOREDRAG 2: KARENSMINDE
I dette foredrag tager jeg publikum med til Møn. Familien fra GODHAVN er 20 år senere flyttet til Danmark, og forældrene er ved at etablere en B&B på Møn. Romanen bag foredraget udforsker familiens bånd, trygge som snærende, og skildrer sanseligt vores indvævethed i de nærmeste omgivelser, både menneskelige og landskabelige. Berlingskes anmelder skrev: ”Iben Mondrups vidunderligt velskrevne KARENSMINDE er en stærk fortsættelse af hendes prisbelønnede gennembrudsroman, GODHAVN. Samlet fremstår bøgerne som en alternativ familiekrønike over det moderne liv." I foredraget inddrager jeg naturligvis også romanen GODHAVN og fortæller om den nyere grønlandske historie.

 
 
http://ibenmondrup.dk/files/gimgs/th-9_IMG_6712.jpg