En to tre – Justine

En to tre – Justine handler om billedkunstneren Justine i tiden efter, at hendes kolonihavehus er brændt ned sammen med alle værkerne til en kommende udstilling. Midt i kaos udviskes grænserne mellem kunst og virkelighed for Justine, og sammen med fortællesproget går hun langsomt i opløsning, indtil hun, måske, finder et andet ståsted i livet.

Romanen er en fortælling om Justine i det mandsdominerede kunstmiljø omkring Kunstakademiet i København. Men den handler også om kunstneriske skabelsesprocesser, kunstnerisk identitet og om splittelsen mellem kunstneriske generationer.

Pressen skrev om En to tre – Justine:

”Når der er fuldt blus under Iben Mondrups tekst, er det en fest at ture med hende rundt i et mør­banket kunstnersind […] Sprog og karakter har Iben Mondrup ved gud.”
– Lise Garsdal, Politiken

"Teksten emmer af sproglig energi, og der strøs gavmildt ud med suspenseladede spor, der fastholder interessen for den kvindelige Don Juan, der insisterer på ikke at være det."
– Dag Heede, STANDART

Anmeldelse i Weekend Avisen

Anmeldelse i Berlingske

Anmeldelse i Jyllandsposten

Anmeldelse i Fyens Stifttidende

 
 
http://ibenmondrup.dk/files/gimgs/th-13_forside.jpg
 

Lilian Munk Rösing og iben Mondrup om En to tre - Justine på bogmessen i Bella 2012. En samtale om begær, sex og kunstnere

This text will be replaced