TUPILAKOSAURUS: An Incomplete(able) Survey of Pia Arke’s Artistic Work and Research – anmeldelse

I marts 2012 udgav Kuratorisk Aktion en omfattende monografi om det enestående men oversete værk, som den grønlandsk-danske billedkunstner og tænker Pia Arke (1958-2007) efterlod sig. Bogen er blevet anmeldt flere steder, bl.a. af Ann-Sofie Nielsen Gremauds i Kunsthistorisk Bogliste, nr. 5/ 2012 undet titlen ”At fiske kranier og ben ud”.

Continue reading

Udlandsstof i de grønlandske online-medier … altså!

Af: Iben Mondrup

Jeg har flere gange kritiseret de grønlandske medier for:

krabbe1. Ikke at lave (nok) litteraturstof – hverken bogomtaler eller anmeldelser. Paradoksalt nok da det jo ligger mange på sinde at nære og udvikle sproget og kulturen.
2. At have et ensidigt grønlandsk fokus når det skal vurderes hvad man kan have gavn af at læse i Grønland. Et minimumskrav synes at være at de ting der omtales, skal have et eller andet meget eksplicit med Grønland at gøre.
3. Og det leder mig til det tredje kritikpunkt: En absurd mangel på dækning af udlandsstof. Man kunne få den fornemmelse at resten af verden simpelthen er irrelevant og uinteressant i grønlandsk perspektiv.

Så her bringer jeg lige en af de ganske få udlandsnyheder (og vi er endda ikke længere væk end i Danmark), som rent faktisk har fundet vej til AG/Sermitsiaq.gl

Læs den her: sermitsiaq.gl

Eller nøjes med screen dump

NATURKATASTROFEN I KANGERLUSSUAQ

Af: Iben Mondrup

De grønlandske medier annoncerede d. 12. juli katastrofe-alarmberedskab. Der var forhøjet vandstand i elven i Kangerlussuaq, og vandmasserne havde ødelagt en bro så der ikke længere var adgang til dumpen og ”Restaurant Roklubben” samt lufthavnsradaren på sydsiden af elven. Sermitsiaq online blev fodret med updates om naturkatastrofen, som fik selv de værste jordskælv hvor hele millionbyer sluges med huse og mænd, til at ligne det rene ingenting.

Det tankevækkende ved omtalen af denne begivenhed er den absurde mangel på dækning af udlandsstof i de grønlandske medier. En mangel som gør det muligt at fremstille dette i og for sig ganske harmløse naturfænomen som en katastrofe. Vi mangler perspektivet her. Ganske enkelt.
(klik et par gange på billedet …)
katastrofe

… og læs evt. artiklerne her: sermitsiaq.gl